2015. június 7., vasárnap

Spárgás quiche

Hozzávalók a tésztához: 12,5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 tojás; a töltelékhez: 25 dkg zöld spárga, 3 dl joghurt, 1 tojás, 5 dkg reszelt cheddar sajt, 10 dkg maradék főtt krumpli, 2 csipet só, bors, kakukkfű, szerecsendió ízlés szerint
A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót és összegyúrjuk. Egy kb. 30 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk a megfelelő méretre és a torta aljába terítjük. Akkor jó, ha 1-2 cm magasan az oldalára is felér. Megszurkáljuk a tésztát és 180°C-on 10 perc alatt elősütjük. A spárgát megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra felvágjuk.
A töltelékhez összetörjük a krumplit, belekeverjük a sajtot és a joghurtot, hozzáütjük a tojást, beletesszük a fűszereket és jól elkeverjük.
A tésztára öntünk egy kevés tölteléket, elrendezzük rajta a spárgát, ráöntjük a maradék krémet, majd betesszük a sütőbe és kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Ruccola és zsázsasalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése