
A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót és összegyúrjuk. Egy kb. 30 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk a megfelelő méretre és a torta aljába terítjük. Akkor jó, ha 1-2 cm magasan az oldalára is felér. Megszurkáljuk a tésztát és 180°C-on 10 perc alatt elősütjük. A spárgát megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra felvágjuk.
A töltelékhez összetörjük a krumplit, belekeverjük a sajtot és a joghurtot, hozzáütjük a tojást, beletesszük a fűszereket és jól elkeverjük.
A tésztára öntünk egy kevés tölteléket, elrendezzük rajta a spárgát, ráöntjük a maradék krémet, majd betesszük a sütőbe és kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Ruccola és zsázsasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése