2017. március 20., hétfő

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók a tésztához: 4 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg friss élesztő, 60 dkg liszt (fele graham), 4 evőkanál porcukor, 7 dkg vaj, 2 tojássárgája, fél mokkáskanál só;
töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál búzadara, 2 dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál kristálycukor, 2 tojásfehérje, kapor ízlés szerint

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A lisztet, az élesztős tejet, porcukrot, vajat, sót és a tojássárgáját összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, hogy az edény falától elváljon a tészta, közben apránként adagoljuk hozzá a többi tejet is. 45 percig kelni hagyjuk.
A túrót áttörjük, a 2 tojás sárgáját, darát, tejfölt és a cukrokat elkeverjük, hozzákeverjük a kaprot is. A 4 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz keverjük.
A tésztát kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, elegyengetjük rajta a túrós habot, és előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése