![]() |
DNK |
Erre kínál megoldást a DNK, azaz a dagasztás nélküli kenyér. Pofonegyszerű és finom. Kell ennél több?
Hozzávalók:
75 dkg félbarna kenyérliszt
1 ek. porélesztő (kb. 7 g)
1 ek. édesítő (cukor, méz)
2,5 tk. só
6 dl víz
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves összetevőket, és egy perc alatt gyors keverőmozdulatokkal masszát készítünk belőle. Konyharuhával letakarva 1,5 órát állni hagyjuk, állandó hőmérsékletű, langyos helyen. Ezalatt a kétszeresére nő, laza szerkezetű, szakadós, buborékos tészta lesz belőle. Fakanállal a tészta szélén körbe-körbe járva behajtogatjuk a masszát. Letakarva újra félretesszük, de csak 15 percig, amíg bemelegszik a sütő. A még hideg sütőbe beteszünk alulra egy fél tepsi vizet, a rácsra pedig egy nagy, legalább 3,5 literes, jénai tálat (bármi lehet, ami bírja a hosszan tartó hőt és van fedele). Amikor bemelegedett a sütő, elérte a 250°C-t, kivesszük a tálat, megszórjuk kevés liszttel. A tálból beleöntjük a tésztát. 20-30 percig sütjük lefedve, majd eltávolítjuk az edény tetejét, még 20 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, ha megsült, kivesszük, rácson hagyjuk kihűlni.
![]() |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése