2014. május 31., szombat

Banános-túrós szelet

Ez a recept a "mi van a hűtőben?" szellemében született. Ilyen értelemben saját találmány.

Hozzávalók a krémhez: 50 dkg túró, 2 dl joghurt, 1,5 dl tej, 3,5 teáskanál zselatinpor, 10 dkg xilit, 2 érett banán; piskótatallér; bevonathoz: 1 citrom leve, csipet kurkuma, 1 dl víz, 4 dkg cukor, 3 teáskanál zselatin

Egy krémes keret vagy csatos tortasütő alját kirakjuk piskótatallérral, olyan szorosan, ahogy csak lehet. Elkészítjük a tölteléket: a túrót, joghurtot, xilitet és a banánokat robotgép habverőjével krémesítjük. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a zselatint és felolvasztjuk. A langyos zselatinos keveréket hozzáadjuk a túróhoz. Ráöntjük a piskótára és hideg helyre tesszük.
A bevonatot is elkészítjük. Egy kis lábosban összemelegítjük a hozzávalókat. Amikor a cukor elolvadt, langyosra hűtjük a keveréket, ráöntjük a túróra és visszatesszük a hűtőbe. Másnap fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése