2014. június 2., hétfő

Bodzás muffin


Kisalföld gasztro magazin, 2012. május 16. számában megjelent recept alapján

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 15 dkg cukor, só, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaszelet, 1,5 dl tej, 1 dl bodzavirágszörp, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 tenyérnyi bodzavirág

A vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojásokat. A citrom héját, a kissé összezúzott mandulát és a 0,5 dl bodzaszörpöt beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet a sütőporral elkeverjük és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Gyors mozdulatokkal egyneműsítjük, majd hozzáadjuk a bodzavirágot. A vajjal kikent muffin formákba belekanalazzuk a tésztát. Figyeljünk rá, hogy csak félig tegyük a formát. 180°C-ra sütőbe tesszük. Nekem 20 db muffin lett az adagból, így mind a két tálcát betettem a sütőbe, légkeveréssel sütöttem, kb. 20 perc alatt kész. A maradék szörpöt úgy osztjuk el, hogy minden muffinra tudjunk önteni egy picit. Addig hagyjuk a formában, amíg a szirupot beszívja.

Érdemes a muffin tésztáját kézzel, habverővel kikeverni, úgy sokkal könnyebb, lazább textúrája lesz a sütésnél. Átütő bodza íze nincs, de azért nagyon kellemes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése