Hozzávalók: 5 dkg vaj, 15 dkg cukor, só, 2 tojás, 1 citrom reszelt
héja, 10 dkg
mandulaszelet, 1,5 dl tej, 1 dl
bodzavirágszörp, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 tenyérnyi
bodzavirág
A vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a
tojásokat. A citrom héját, a kissé összezúzott mandulát és a 0,5 dl
bodzaszörpöt beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet a sütőporral
elkeverjük és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Gyors mozdulatokkal
egyneműsítjük, majd hozzáadjuk a bodzavirágot. A vajjal kikent muffin formákba
belekanalazzuk a tésztát. Figyeljünk rá, hogy csak félig tegyük a formát.
180°C-ra sütőbe tesszük. Nekem 20 db muffin lett az adagból, így mind a két
tálcát betettem a sütőbe, légkeveréssel sütöttem, kb. 20 perc alatt kész. A
maradék szörpöt úgy osztjuk el, hogy minden muffinra tudjunk önteni egy picit.
Addig hagyjuk a formában, amíg a szirupot beszívja.
Érdemes a muffin tésztáját kézzel, habverővel kikeverni, úgy
sokkal könnyebb, lazább textúrája lesz a sütésnél. Átütő bodza íze nincs, de
azért nagyon kellemes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése