2014. június 4., szerda

Vaníliás rebarbaratorta


Hozzávalók: tésztához: 15 dkg liszt, 5 dkg darált dió, 7,5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 1 tojássárgája; töltelékhez: 1 kg tisztított, szeletelt rebarbara, 12,5 dkg cukor, kevés víz, 2 dkg zselatin; pudinghoz: 1 cs. vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 4 dkg vaj; tetejére: 10 dkg mandulaforgács

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal. A tésztát belenyomkodjuk az aljába úgy, hogy 2 cm magas peremet is kialakítunk. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kihűtjük. A rebarbarát cukorral kevés vízben puhára főzzük. A zselatint a rebarbarához keverjük és még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük a tölteléket. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék vajat és hagyjuk kihűlni. A tortalapra rásimítjuk a rebarbarát, erre a pudingot, majd megszórjuk mandulaforgáccsal. Rövid időre visszatesszük a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon. Hidegen tálaljuk. A rebarbarához kevés reszelt gyömbért is tehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése