2014. június 11., szerda

Fehércsokis piskóta eperhabbal

Az eredeti recept a SZÓRD+ Nyári Receptek című kiadványában olvasható. Én egy picit
módosítottam rajta, mert nagyobb formában készítettem.

Hozzávalók: tésztához: 5 dkg fehércsoki, 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg cukor, 1/2 rúd vanília, 5 dkg liszt, 2 dkg keményítő, 3 evőkanál házi krokant; eperhabhoz: 50 dkg eper, 20 dkg joghurt, 5 dkg cukor, 10 lap zselatin, 20 dkg habtejszín; tetejére: citromfüves cukor

A piskótához a csokit és a vajat felolvasztjuk. A tojássárgákat 2,5 dkg cukorral és a vaníliarúd magjával habosra keverjük. Belekeverjük a visszahűtött vajas keveréket, majd beleszitáljuk a keményítőt és a lisztet. Hozzákeverjük a krokantot is. A fehérjét a maradék cukorral habbá keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. 21 cm-es kerek tortaformát kivajazunk, megszórjuk liszttel, beletesszük a masszát. 170°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Rácson hűlni hagyjuk.
Az eperhabhoz 25 dkg epret villával összenyomkodunk, hozzáadjuk a cukrot és felmelegítjük. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk. A még meleg eperpürében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Az eperpürét összekeverjük a joghurttal, beleforgatjuk a tejszínhabot. A tészta tetejét kirakjuk a maradék eperrel, ráöntjük az eperhabot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor citromfüves cukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése