
Szórhatjuk a tetejére, keverhetjük a krémbe vagy tésztába.
Mi a krokant? Tulajdonképpen olajos magvakból és cukorból készített grillázs, amit apróra törve használunk fel. Könnyű elkészíteni és jól záródó üvegben vagy dobozban hónapokig eláll.
A recept a Saját készítésű pralinék és bonbonok könyvben lévő recept alapján készült. Ez egy alaprecept, amely sokféleképpen variálható, és felhasználható.
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 20 dkg keverék (dió, mandula, (földi)mogyoró, pisztácia, ...)
A cukrot 8 evőkanál vízben felforraljuk. Gyöngyözve forraljuk, amíg a massza hőfoka eléri a 150°C-t, és a cukor mézszínűvé válik. Egy cukorhőmérőre szükségünk lehet. Óvatosan belekeverjük a magvakat, amíg mindegyik darabra rátapad a cukor. A masszát szilikonlapra öntjük, hagyjuk kihűlni. Utána sodrófával apróra törjük.
Én turmixban egészen apróra törtem, hogy alkalmas legyen sütemények, pohárkrémek díszítésére is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése