2015. január 28., szerda

Bazsalikomos-paradicsomos kocka

Egyszer, jó pár évvel ezelőtt az interneten keresgéltem valami sós receptje után. Valami, ami nem a klasszikus pogácsa. Ezt a sósat találtam meg, és azóta nagyon sokszor készítem.
A receptet picit átalakítottam, számomra így lett igazán ütős.

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 30 dkg félbarna kenyérliszt, 25 dkg vaj, 1,5 dl paradicsomlé 2 dl tejföl, 4-5 teáskanál só, pici sütőpor és szódabikarbóna, friss bazsalikom, kakukkfű, pici kurkuma; tetejére: reszelt sajt, magvak ízlés szerint

A lisztet a vajjal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. A tejfölt összekeverjük előtte a bazsalikommal és a paradicsomsűrítménnyel.
Belisztezett deszkán 4-6 mm-esre kinyújtjuk. Tejföllel megkenjük a tésztát ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal. Derelyevágóval csíkokra vágjuk, előmelegített sütőben kisütjük. Én fekete szezámmaggal szórtam meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése