2015. március 6., péntek

A (szinte) mosolygó gyümölcsrizs

Hozzávalók: 24 dkg rizs, 8 dl tej, 1 teáskanál keményítő, 10 dkg cukor, fél rúd vanília, fél dl
limoncello, gyümölcs ízlés szerint

A riszt átmossuk, egy lábosban szárazon lepirítjuk. Apránként adjuk hozzá a tejet, ahogy rizottót készítünk. Összesen 6 dl tejet öntünk hozzá. Beletesszük a vanília kikapart magjait és a rudat is. 15 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a limoncellot. Az alkohol elpárolog belőle, de a csodás íze megmarad. Lefedve 15 percig állni hagyjuk. Amikor a rizs már nem kemény, de harapható, hozzáöntöm a keményítővel elkevert 2 dl tejet és felforralom. Finom, krémes rizs lesz az eredmény. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt finom. Gyümölccsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése