
Ezt a süteményt bátran kínálhatjuk olyanoknak, akik irtóznak a zöldségtől, nem fognak benne felfedezni semmi ilyesmit. 1 csésze = 2,4 dl
Az eredeti recept innét való, én kicsit átalakítva így készítettem:
Hozzávalók: a tésztához: 2 csésze liszt, 1 csésze cukor, 0,5 csésze kakaópor, 1 teáskanál őrölt fahéj (én helyette 1 tk. kardamomot használtam), 1 teáskanál instant kávépor, 1 evőkanál chia magliszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 2 tojás, 1 csésze natúr joghurt, 1 evőkanál gránátalma szirup, 0,25 csésze olaj, 2 teáskanál vanília kivonat, 2 csésze reszelt cukkini;
a krémhez: 17 dkg tubusos, cukrozott sűrített tej, 1 teáskanál vanília kivonat, 6 dkg tejcsokoládé, 6 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál kókuszzsír
Egy kb. 33x22 cm-es sütőtálat vajazzunk ki. A sütőt melegítsük elő 175°C-ra.
A tészta száraz hozzávalóit egy tálban keverjük össze. Egy másik tálban keverjük ki a nedves hozzávalókat. A tojásos keveréket adagoljuk a liszteshez és egy fakanállal gyorsan keverjük egyneműre, adjuk hozzá a cukkinit is, azzal is keverjük el. Mielőbb tegyük a sütőbe a masszát, ugyanis a szódabikarbóna a savas hozzávalókkal (joghurt, gránátalma szirup) reakcióba lép, és fejlődnek a buborékok, amitől levegős lesz a tészta. A tészta 25-30 perc alatt készre sül. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet.
A kétféle csokoládét a kókuszzsírral olvasszuk fel gőz felett. Kicsit hagyjuk hűlni, keverjük bele a vaníliát és a sűrített tejet. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 10-15 percre tegyük hűtőbe. Onnét kivéve habverővel verjük szép habosra.
A teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük és már fogyaszthatjuk is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése