
Hozzávalók: 1 kisebb vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 kisebb karalábé, kis darab zeller, 2 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, só, bors; galuskához: 1 tojás, pici só, 1 evőkanál zsír, búzadara
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a feldarabolt zöldségeket, megszórjuk liszttel és kevergetve lepirítjuk. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük, felöntjük vízzel. A zöldségeket háromnegyedesre főzzük. A galuskához felütünk egy tojást, megsózzuk, beletesszük a zsírt, és hozzáadunk annyi darát, amennyit felvesz. Ne legyen túl kemény a tészta. Hagyjuk állni 15-20 percig, majd kiskanállal szaggassunk kis galuskákat az éppen csak gyöngyöző levesbe. Kb. 10-15 perc alatt puhára fő a gombóc. Tálaláskor megszórhatjuk friss petrezselyemzölddel, ha van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése