
50 dkg liszt, csipet só, 3 teáskanál őrölt gyömbér, 3 teáskanál őrölt fahéj vagy szegfűszeg, 18 dkg vaj, 20 dkg méz, 3 tojássárgája, 3/4 teáskanál szódabikarbóna
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket összekeverjük. A vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját, jól kidolgozzuk a tésztát. Egy fél órára hideg helyre tesszük. Nyújtjuk, és formázzuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütjük.
Készítettem kakaós tésztát is, az alábbiak szerint: 50 dkg liszt, csipet só, 3 teáskanál őrölt gyömbér, 3 teáskanál őrölt fahéj vagy szegfűszeg, 18 dkg vaj, 5 dkg kakaópor, 20 dkg méz, 3 egész tojás, 1,5 teáskanál szódabikarbóna
Ugyanúgy gyúrtam belőle tésztát, mint fent.
A kimaradt 3 tojásfehérjét kissé felhabosítottam, összekevertem porcukorral, kevés citromlével, majd díszítettem a kisült kalácsokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése