
1 bögre = 3 dl
Hozzávalók a tésztához: 2 bögre liszt (búzaliszt, zabliszt,
kukoricaliszt, teljes kiőrlésű, ki milyent szeret, lehet vegyesen is), 1 bögre
barna nádcukor, fél bögre mandulaliszt, vagy darált dió, 1 teáskanál
szódabikarbóna, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, fél
teáskanál fahéj, 1 bögre joghurt, 3 tojás, harmad bögre olaj, 2 bögre reszelt
sárgarépa
Hozzávalók a krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg túró, 10
evőkanál narancslé, 5 dkg porcukor, fél teáskanál vanília kivonat
Egy 26 cm átmérőjű kerek, vagy ennek megfelelő szögletes
formát olajjal kikenünk, majd liszttel megszórjuk. A sütőt 180°C-ra
előmelegítjük.
Először a tésztát készítjük el. A nedves és a száraz
összetevőket külön keverjük el. Egy nagyobb tálba beleütjük a tojásokat,
hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a cukrot, majd habosra keverjük.
Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a
mandulát/diót, a sütőport, a szódabikarbónát, majd a fűszereket.
A száraz összetevőket apránként a nedveshez keverjük.
Legjobb fakanállal végezni. Amint összekevertük, hozzáadjuk a répát,
beleforgatjuk, és már a tepsibe téve süthetjük is.
A krém hozzávalóit simára elkeverjük. Ha nagyon darabos a
túró, érdemes a botmixert is bevetni. Lágy, a vaníliás krémtúróhoz hasonló
krémet kapunk, melyet tálaláskor a kihűlt tésztára kanalazunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése