2013. február 12., kedd

Téli déli desszert

Egy kis melengető édességre vágytam a hétvégén. A hagyományos gesztenyepüré feltuningolt változatát készítettem el, némi déligyümölccsel.

Ehhez kellett:
50 dkg bio gesztenyepüré
5 cl rum
1 banán
4 dl tejszín
kevés porcukor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
1 mangókonzerv vagy 1 érett mangó
néhány natúr piskótatallér

A banánt, mangót vastagabb szeletekre szeljük. 3,5 dl tejszínhabot kevés porcukorral kemény habbá verünk. A tejet és az étcsokoládét összemelegítjük. A gesztenyepürét a rummal, a fél deci tejszínnel és kevés tejes csokoládéval krémessé, habossá keverjük.

A desszert összeállítása:
Egy desszertes tál vagy nagyobb pohár aljába belehelyezünk pár karika banánt, ráültetjük a piskótatallérokat. Erre halmozzuk a gesztenyekrémet, rátesszük a mangószeleteket és tejszínhabbal megkoronázzuk a desszertet. A maradék csokoládéval meglocsoljuk.
Igazán finom, laktató desszert egy könnyű ebéd után!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése