
Ehhez kellett:
50 dkg bio gesztenyepüré
5 cl rum
1 banán
4 dl tejszín
kevés porcukor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
1 mangókonzerv vagy 1 érett mangó
néhány natúr piskótatallér
A banánt, mangót vastagabb szeletekre szeljük. 3,5 dl tejszínhabot kevés porcukorral kemény habbá verünk. A tejet és az étcsokoládét összemelegítjük. A gesztenyepürét a rummal, a fél deci tejszínnel és kevés tejes csokoládéval krémessé, habossá keverjük.
A desszert összeállítása:
Egy desszertes tál vagy nagyobb pohár aljába belehelyezünk pár karika banánt, ráültetjük a piskótatallérokat. Erre halmozzuk a gesztenyekrémet, rátesszük a mangószeleteket és tejszínhabbal megkoronázzuk a desszertet. A maradék csokoládéval meglocsoljuk.
Igazán finom, laktató desszert egy könnyű ebéd után!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése