2014. február 22., szombat

Paprikás krumpli fűszeres galuskával

Nagyon szeretem a krumplis ételeket. Egyik nap a neten böngésztem és beleütköztem egy paprikás krumpli receptbe. Az eredeti itt található, amit nagyjából meg is tartottam. A recept összetevőit lehet csökkenteni, ha valaki nem egy hadseregnek készíti az ételt. Nálunk sosem készült ez az étel galuskával, számomra újdonság volt. Kipróbáltam, nagyon finom lett!

Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál kókuszzsír vagy szőlőmagolaj, 2 kávéskanál pirospaprika, só, bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió, fél szál kolbász; galuskához: 15 dkg liszt, 2 tojás, fél teáskanál só, 1 ág kakukkfű apróra vágva
A krumplit megtisztítottam, kockákra vágtam. A hagymát apróra vágtam, a zsíron üvegesre pároltam. Hozzáadtam a pirospaprikát, sót, borsot, kevés kakukkfüvet, szerecsendiót és jól elkevertem a krumplival. Felöntöttem kb. 4 dl vízzel, hagytam főni.
A kolbászt vékony szeletekre vágtam, egy kis serpenyőbe tettem és lassú tűzön sütöttem. Természetesen a kolbászt sütés nélkül is hozzáadhatjuk, akkor a krumplival együtt tegyük a lábosba.
Elkészítettem a tésztát. A tojást liszttel és sóval, kakukkfűvel elkevertem. 
Amikor majdnem teljesen puha volt a krumpli, hozzákevertem a kolbászt, beleszaggattam a galuskákat. Addig kell főzni, amíg a krumpli és a galuska teljesen megpuhul. Tálalhatjuk tejföllel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése