
Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál kókuszzsír vagy szőlőmagolaj, 2 kávéskanál pirospaprika, só, bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió, fél szál kolbász; galuskához: 15 dkg liszt, 2 tojás, fél teáskanál só, 1 ág kakukkfű apróra vágva
A krumplit megtisztítottam, kockákra vágtam. A hagymát apróra vágtam, a zsíron üvegesre pároltam. Hozzáadtam a pirospaprikát, sót, borsot, kevés kakukkfüvet, szerecsendiót és jól elkevertem a krumplival. Felöntöttem kb. 4 dl vízzel, hagytam főni.
A kolbászt vékony szeletekre vágtam, egy kis serpenyőbe tettem és lassú tűzön sütöttem. Természetesen a kolbászt sütés nélkül is hozzáadhatjuk, akkor a krumplival együtt tegyük a lábosba.
Elkészítettem a tésztát. A tojást liszttel és sóval, kakukkfűvel elkevertem.
Amikor majdnem teljesen puha volt a krumpli, hozzákevertem a kolbászt, beleszaggattam a galuskákat. Addig kell főzni, amíg a krumpli és a galuska teljesen megpuhul. Tálalhatjuk tejföllel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése