A recept forrása:
Ötelemes főzés
Hozzávalók: keksztésztához: 25 dkg kekszpor, 15 dkg vaj; túrókrémhez: 2 evőkanál
nádcukorszirup, vagy méz, 2 evőkanál
narancsvirágvíz, 3 evőkanál
mascarpone sajt, vagy 2 dl tejszín habbá verve, 3-4 evőkanál
gránátalmaszirup, 50 dkg túró
A keksztésztát készítjük el először. A vajat megolvasztjuk,
hozzáöntjük a kekszport, jól összekeverjük. Kb. 28 cm átmérőjű tortatál aljába
nyomkodjuk. A krém hozzávalóit a gránátalmaszirup kivételével
összekeverjük, majd a keksz tetején elsimítjuk. A gránátalmasziruppal mintákat rajzolunk rá, díszítjük.
Tálalásig hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése