
Hozzávalók: tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál vanília kivonat, 1,5 dl tejföl, 17 dkg puha vaj, 4 dkg kakaó, 2 tojás; krémhez: 18 dkg étcsokoládé, 7 dkg vaj, 1 evőkanál Golden szirup, 1 teáskanál vanília kivonat, 1,25 dl tejföl, 10-12 dkg porcukor
A tésztához a lisztet, a cukrot, sütőport, szódabikarbónát, vanília kivonatot, tejfölt, vajat, a kakaót és a tojásokat robotgéppel jól összekeverjük. A tésztát 2 db 20 cm átmérőjű tortaformába töltjük, 180°C-on 30 perc alatt készre sütjük. Közben a krémhez az étcsokoládét és a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a Golden szirupot, a vanília kivonatot, és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük az átszitált porcukrot. Simára keverjük a krémet.
Az egyik tortalapot rátesszük a tálalótálra, a tetejét megkenjük a krém harmadával, majd ráillesztjük a második lapot, ezt is megkenjük a krém harmadával. A krémet a torta tetején rusztikusan, hullámmintásan hagyjuk, nem kenjük el simára. A maradék krémmel a torta oldalát is bevonjuk.
Nekem nincs 20 cm átmérőjű tortaformám egy sem, nem hogy kettő. Így 27 x 27 cm-es szögletes formában sütöttem a teljes masszát, majd kettévágtam a tésztát.
Díszítéshez liofilizált (fagyasztva szárított) egész málnaszemeket használtam. Az édes sütemény és a savanykás málna frissessége remekül összepasszolt.
Update: 2014. 11. 29.
Szülinapra készítettem el újra ezt a tortát. A zöld-fehér szín fontos volt, hiszen egy nagy drukkernek készült. A díszítés (rózsa, felirat, körbefutó díszítés) Wilton receptje, az úgynevezett Buttercream icing. Nagyon klasszul működött.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése