
Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 12 dkg cukor, 1 rúd vanília kikapart belseje, 2 tojássárgája, 20 dkg puha vaj, 12 dkg őrölt mandula; a forgatáshoz: 5 dkg porcukor, 1 rúd vanília kikapart belseje
A tésztához valókat egy keverőtálba kimérjük és jól elvegyítjük, majd gyúródeszkán simára gyúrjuk. Ha ragadna, kis időre hideg helyre tesszük. A tésztából hüvelykujj vastagságú hengereket formázunk, ezeket kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, 5 cm hosszúra kisodorjuk, végeit elvékonyítjuk és kifliformájúra alakítjuk. Tepsibe rakjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.
A vaníliarúd elég drága, de a vanillincukor a nyomába sem érhet.
Elég macerás a kiflik elkészítése, de aki olyan szerencsés, mint én, és tulajdonosa lehet egy kifliszaggató formának, annak egyszerűbb a dolga! :-)
![]() |
kép forrása |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése