
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál borkősav, 15 dkg kókuszzsír, 10 dkg reszelt parmezán(vagy más, kemény sajt), 1 egész tojás, 1 evőkanál só, kb. 2 dl tejföl
A vajat a liszttel jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy kellemes állagú tészta legyen belőle. Én gyakran adok hozzá különféle fűszereket, pl. kakukkfüvet, szárított medvehagymát, curry port, esetleg borsot. Mikor milyen hangulatom van. Egy éjszakára betesszük a tésztát a hűtőbe. Másnap fogjuk, és kb. 2,5 cm vastagságú rudakat formálunk belőle. A rudakat kb. 0,5 cm vastagra felszeleteljük. Ha valaki jobban szereti, gombócokat is gömbölygethet belőle.
A sütőt feltesszük a gázlángra. Az én sütőm nehéz, vasból készült, így 5-5 percet melegítem oldalanként, majd beleteszem az első korongokat. Pár perc alatt elkészül, közben gyakran forgatom a sütőt, hogy mindkét oldala egyenletesen melegedjen. Remek keksz készül belőle, jól záródó dobozban hetekig ropogós marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése