2015. október 26., hétfő

Favágó torta

Hozzávalók: 20 dkg vaj, csipetnyi só, 20 dkg nádcukor, 5 tojás, 15 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál őrölt kardamom, 3 evőkanál amaretto likőr, 20 dkg őszibaracklekvár, 15 dkg étcsokoládé, 2 dkg kókuszzsír

Egy robotgépben habosra verjük a vajat, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Jól kidolgozzuk. A lisztet, a keményítőt és a fűszereket elkeverjük, ezt is apránként hozzáadagoljuk. Végül a likőrt is hozzáöntjük.
Nekem 20 cm-es tortaformám volt, abban sütöttem. A forma alját kikenjük vajjal, rásimítunk két evőkanálnyi tésztát, és betesszük a sütőbe. Előmelegített sütőben a grill alatt pár perc alatt barnára sütjük. Erre megint két evőkanál tésztát kenünk, megsütjük. Addig folytatjuk ezt, amíg el nem fogy a tészta. A tésztát kihűtjük, és a felforrósított lekvárral körbekenjük. A csokoládét a zsírral megolvasztjuk, és szépen bevonjuk vele a tortát. Díszíthetjük gyümölccsel vagy felirattal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése