2015. november 2., hétfő

Almakrémleves

Minden évben nagyon várom az almaszezont, amikor a legváltozatosabb, legízletesebb almákhoz lehet jutni. Tudom, hogy alma egész évben kapható, azonban ez is szezonban a legfinomabb.
Almából mindenfélét készítek, főételt, édességet egyaránt.

Ma leves készült belőle.

Kb. 30 dkg almát megpucoltam, felkockáztam, ráfacsartam fél citrom levét, és egy fél rúd fahéj kíséretében feltettem főni. Egy picit pirítani akartam az almát. Mikor ez megtörtént, hogy le ne égjen, kevés vizet öntöttem alája (kb. 1 dl). nagyjából 15 perc alatt puhára főtt. Ekkor 2 dl vizet adtam hozzá, kivettem a fahéjat, belereszeltem kb. 1 cm friss gyömbérgyökeret. Botmixerrel simára kevertem.
Visszatettem a gázra, hagytam felforrni. Levettem, és 2 nagy teáskanál levendulamézet tettem bele (épp az volt otthon). A levest hagytam kihűlni, majd tálaláskor puffasztott amaranttal szórtam meg.
Az amarant gazdag vas, cink, kalcium és magnézium forrás. Akár joghurtba is keverhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése