2015. november 21., szombat

Csevapcsicsa káposztasalátával

Tudom, hogy ez NEM AZ IGAZI csevapcsicsa, hiszen az nem sütőben sül, de nem mindig van az ember lányának ideje grillezni, illetve az időjárás sem mindig alkalmas rá. Továbbá az összetevőket is módosítottam a saját ízlésem szerint.
Nos, ez az én változatom.

Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, só, rozmaring, kakukkfű, oregánó, borsikafű, 1 evőkanál Worcestershire sauce (ami nyilván nincs az eredeti receptben, de én így szeretem)

A csevapcsicsa összetevőit egy nagy tálban jól összekeverjük, vizes kézzel hosszúkás fasírtokat formázunk belőle. Grillserpenyőbe kevés olajat öntünk és ezen kicsit megpirítjuk, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Elkészítjük hozzá a káposztasalátát is.
Hozzávalók: 50 dkg fehér fejes káposzta, 1 teáskanál magos mustár, 3 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál almaecet, 2 evőkanál méz, kevés só

A káposztát vékony csíkokra reszeljük és egy nagy tálba tesszük.
Egy forralóban kicsit megpirítjuk a mustárt, hozzáöntjük az ecetet és kicsit kiforraljuk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, sóval ízesítjük. Felforraljuk. Pár perc forralás után levesszük a tűzről, elkeverjük benne a mézet, és a káposztára öntjük. Jól összekeverjük.
Minél tovább áll a káposzta a lében, annál finomabb, de azonnal is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése