Nos, ez az én változatom.
Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, só, rozmaring, kakukkfű, oregánó, borsikafű, 1 evőkanál Worcestershire sauce (ami nyilván nincs az eredeti receptben, de én így szeretem)
A csevapcsicsa összetevőit egy nagy tálban jól összekeverjük, vizes kézzel hosszúkás fasírtokat formázunk belőle. Grillserpenyőbe kevés olajat öntünk és ezen kicsit megpirítjuk, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítjük hozzá a káposztasalátát is.
Hozzávalók: 50 dkg fehér fejes káposzta, 1 teáskanál magos mustár, 3 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál almaecet, 2 evőkanál méz, kevés só
A káposztát vékony csíkokra reszeljük és egy nagy tálba tesszük.
Egy forralóban kicsit megpirítjuk a mustárt, hozzáöntjük az ecetet és kicsit kiforraljuk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, sóval ízesítjük. Felforraljuk. Pár perc forralás után levesszük a tűzről, elkeverjük benne a mézet, és a káposztára öntjük. Jól összekeverjük.
Minél tovább áll a káposzta a lében, annál finomabb, de azonnal is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése