érdemtelenül. A végeredmény finom és nagyon mutatós. Nagyon egyszerű elkészíteni.
Íme az én változatom.
Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, kb. 3 nagy alma, lehetőleg piros héjú, pár evőkanál lekvár
A bolti leveles tésztát elfeleztem. A felét nagyon vékony téglalappá nyújtottam. A rövidebb oldalától kezdve 6, kb. 6 cm-es csíkra szeltem. A csíkokat megkentem kevés lekvárral. Aki szereti, kevés fahéjjal is meghintheti. Az almákat félbevágtam, kivettem a magházát, és keresztben hajszálvékonyra szeleteltem, mintha hagymát vágnék. A tésztacsík hosszú oldalára rárakosgattam az almaszeleteket úgy, hogy a héjas fele túlérjen a tésztán, az almaszeletek pedig félig átfedjék egymást. Amikor ezzel elkészültem, a tészta alsó részét ráhajtottam az almára, feltekertem, és muffin formába tettem.
Nekem a teljes tésztából 12 db szépséges rózsa lett.
A leírás bonyolultabb, mint ahogy készül. Az interneten több videó is bemutatja az elkészítést. Van, ahol az almaszeleteket kissé megpárolják, hogy fel lehessen tekerni. Én nagyon vékonyra szeltem az almát, így nyersen is tökéletesen hajolt.
Tálaláskor porcukorral is meghinthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése