
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg kókuszzsír, fél teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál borkősav, 1 evőkanál kakaópor; a kókuszoshoz: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék; a sárga krémhez: 6 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 5 dkg kókuszzsír, 15 dkg porcukor; mázhoz: étcsokoládé, kókuszzsír
Összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd hozzáadjuk a zsírt és a tojást is. Jól összegyúrjuk. kettéosztjuk a tésztát, két egyforma méretű lapot nyújtunk belőle. Én krémes keretben készítettem. A tésztát sütőlapra tettem, a keretet belenyomtam a tésztába, a felesleget levágtam a széléről.
A kókuszos töltelékhez a fehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd a kókuszt. A kókuszos habot rákenjük az alsó tésztalapra. Erre terítjük rá a második lapot, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a sárga krémet. A tojássárgákat liszttel kikeverjük, tejjel felengedjük és takarék lángon sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert zsírral összedolgozzuk. A sárga krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.
Egyszerűen mennyei! Aki szereti a kókuszos édességeket, annak ez kötelező darab!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése