Ősz-tél jegyében sütőtökös töltelékkel, sütőtök- és sajtmártással készült.
Hozzávalók: tésztához: 2 tojás, lisztkeverék (nálam BL80, teljes kiőrlésű tönkölyliszt), só;
Tökös töltelékhez: sütőtökpüré, zsályalevél, só, kevés fetasajt, őrölt szerecsendió;
Sajtmártáshoz: liszt, vaj, tej, fehér cheddar sajt, só, bors;
Tökmártáshoz: sütőtökpüré, zsályalevél, só, tejföl
Egy kisebb sütőtököt hosszában elfelezünk, majd kevés sóval, szerecsendióval és zsályával megszórjuk, sütőbe tesszük, és teljesen puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, hagyjuk kihűlni.
A tésztát is elkészítjük. Egy nagyobb tálba ütjük a tojásokat, sót, apránként annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. A tésztát vékonyra sodorjuk.
A sütőtökpüré felét egy tálba tesszük, ízlés szerint fetasajtot és zsályalevelet keverünk hozzá. Ezt a tölteléket kis kanál segítségével ráhalmozzuk a kinyújtott tészta felére. A másik felével betakarjuk, a halmok közti részt jól lenyomkodjuk. Éles késsel vagy ravioli bélyegzővel kivágjuk a töltött raviolikat. Kicsit pihentetjük, majd enyhén sós vízben kifőzzük és félretesszük.
A tökös szószhoz a maradék tökpürét kevés tejföllel lazítjuk, szükség esetén sóval, zsályával ízesítjük.
A sajtmártáshoz besamelmártást készítünk, majd belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a raviolit tányérra helyezzük, egy részét a tök-, másik részét a sajtmártással kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése