
Az ősz minden íze benne van, naspolya, dió, ahogy kell.
Hozzávalók: 15 dk naspolyapüré, 50 dkg zsírszegény túró, 40 dkg görög joghurt, 5 dkg xilit, 1 zöld citrom reszelt héja, 7 dkg dió, 13 dkg háztartási keksz, 3 teáskanál őrölt zselatin
A túrót kissé összetörjük, belekeverjük a joghurtot és a xilitet is, hozzáadjuk a citromhéjat. A diót felaprítjuk és zsír nélkül egy serpenyőben átpirítjuk. A kekszet kisebb darabokra törjük.
3 evőkanál vizet felmelegítünk, ebben feloldjuk a zselatint, majd apránként a túrós keverékhez adjuk, jól elvegyítjük.
A poharak aljába túrókrém kerül, rá egy rétegben naspolyapüré. Szépen kenjük ki a pohár szélére is, így látszanak majd a rétegek. Szórjuk meg keksszel, picit nyomkodjuk meg, majd megint túrókrém következik. A tetejét szórjuk meg dióval.
Tálalásig tartsuk szagsemleges, hideg helyen, de fogyasztás előtt legalább 15 perccel vigyük szobahőmérsékletű helyre.
Ilyen krémet én is kérek
VálaszTörlés