receptje.
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 5 dkg zabpehely, 1 ek. puffasztott amarant, 1 tk só, bors, kakukkfű, curry por, pirospaprikapor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 0,6 dl olaj, 4 evőkanál ajvar, 20 dkg túró, 10 dkg 20%-os tejföl, 2 dkg szárított paradicsom felaprítva; 2 dkg reszelt parmezán a tetejére
A muffin formát kivajazzuk vagy papírkapszlikat teszünk a mélyedésekbe. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A lisztet, szódabikarbónát egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a fűszereket és a sót. A tojásokat sz olajjal felhabosítjuk, hozzákeverjük az ajvárt és a tejfölt is, majd beletesszük a túrót is. Gyors mozdulatokkal sima tésztává keverjük, hozzáadjuk a paradicsomot és keverünk rajt néhányat. Fagyis kanállal a sütőformába adagoljuk, majd a muffinok tetejére kevés sajtot teszünk. Nekem 24 db lett ebből a mennyiségből. Kb. 20 perc alatt megsütjük, majd sütőből kivéve rácson kihűtjük.
Egy tartalmas levessel tökéletes ebéd. Ha pár nap múlva még van belőle, érdemes felszelni, grillserpenyőben (olaj nélkül) átsütni. Tökéletes reggelire pirítós helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése