2016. március 15., kedd

Joghurtos, rebarbarás, banános szelet

Nálam többnyire van a fagyasztóban feldarabolt rebarbara. Most ebből készült a sütemény, de természetesen frissből is ugyanolyan finom.

Hozzávalók: 4 tojás, 2 dl nádcukor, 2,5 dl joghurt, fél dl olaj, 6 dl liszt, fél teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg vékonyra szelt rebarbara, 2 banán felkockázva

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Egy kb. 40x25 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk, a tésztát beleöntjük és szépen, egyenletesen eligazítjuk. A rebarbarát és a banánt kevés liszttel megszórjuk, jól összekeverjük és a tészta tetején elrendezzük.
Előmelegített sütőben, 180°C-on 35-40 percig sütjük.
Egyszerű, gyors, nagyon finom süti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése