Közeledik a Húsvét. Remélem, ezzel a tortával sikerül ötleteket adnom.
A tészta receptjéhez ezt a céklás brownie receptet használtam kiindulópontnak.
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 20 dkg 70%-os étcsokoládé, 6 dkg kókuszzsír, 10 dkg nádcukor, 10 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, fél teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál borkősav, 7 dkg gorombára aprított mandula; a bevonathoz: 20 dkg vaj, 4 bögre átszitált porcukor, pár teáskanál tej; pár csepp zöld ételfesték, pár darab tojáscukorka
A céklát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A száraz hozzávalókat egy tálban összevegyítjük. A csokoládét a zsírral gőz felett összemelegítjük, kissé hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a céklát és a lisztes keveréket is, majd fakanállal addig keverjük, amíg a liszt letűnik benne. Ne keverjük túl! Én egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformába tettem, amelyet előzőleg kizsíroztam és kiliszteztem. Süthetjük kicsit nagyobb formában is, akkor laposabb lesz, de még úgy is mutatós. 180°C-on kb. 35 percig sütjük, alsó-felső sütési módon.
Amikor kihűlt, kifordítjuk és rácson hagyjuk kihűlni.
Addig elkészítjük a bevonatot. A máz a jól bevált buttercream icing. Kikevertem a bevonat hozzávalóit. A krém állagát a tej mennyiségével lehet beállítani. Ebben az esetben közepesen kemény, kenhető krémre van szükség. Spatulával felhordjuk a krémet a torta teljes felületére, oldalára, tetejére egyaránt. A maradék krémet ételfestékkel zöldre színezzük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és apró "fészkeket" készítünk belőle a tojások számára a torta tetejére. A maradék zöld krémmel a torta tetejét megdíszítjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Ebből a tortából szeretnék húsvétkor enni
VálaszTörlés