
Hozzávalók: 1,5 kg alma felkockázva, marék mazsola, marék aszalt meggy, 7 dkg darabolt csokoládé (lehet ét-, tejcsoki is, ízlés szerint több vagy kevesebb), 3 dkg zabpehely, 25 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 kispohár kefir (összesen kb. 35 dkg), 3 evőkanál olaj, 15+3 dkg cukor, 1 tojás, kevés vaníliapor
A lisztet és a szódabikarbónát egy tálba szitáljuk. A 15 dkg cukrot kikeverjük a tojással, hozzáadjuk az olajat, majd a kefirt is. Lassan a kefires keverékhez adagoljuk a száraz hozzávalókat, sima masszává keverjük.
Az almát a 3 dkg cukorral és a vaníliaporral jól összekeverjük.
Egy nagyobb tepsit (kb. 38x22 cm) kivajazunk, elrendezzük benne az almát, megszórjuk mazsolával, meggyel, csokival, majd a tésztát szépen elegyengetjük rajta. Itt-ott a fakanállal belekeverünk, hogy a tészta elegyedjen az almával.
Első ránézésre a tészta kevésnek tűnhet egy ekkora tepsire, de elég lesz!
180°C-on 10 percig légkeveréssel, majd alsó-felső sütéssel sütjük. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, hogy az alja szépen átsüljön. Kb. 35 perc alatt kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése