
Hozzávalók: fasírthoz: 50 dkg darált marhahús, 50 dkg darált sertéshús, 5 gerezd fokhagyma összezúzva, 1 nagy vöröshagyma felaprítva, só, bors, kakukkfű, pirospaprika, szerecsendió, 1 tojás, 3 dkg zabpehely, 1 evőkanál puffasztott amarant; 4 főtt tojás; paplanhoz: 3 tojás, 3 dl 20%-os tejföl, szerecsendió, kevés friss petrezselyem, só, bors
A fasírthoz valókat összekeverjük, majd egy kb. 22 cm átmérőjű kerámiasütőt kivajazunk, és egyenletesen eligazgatjuk benne a fasírtmasszát. 180°C-ra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és 30 percig sütjük. A sütőből kivéve rárakosgatjuk a tojáskarikákat. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, kevés sóval, fűszerekkel. A tojásfehérjét habbá verjük egy pici sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tejfölös masszába. Ezt rásimítjuk a tojásokra és még visszatoljuk a sütőbe, kb. 30 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése