2016. augusztus 1., hétfő

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 3 kaliforniai paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 közepes
paradicsom, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kígyóuborka, fél friss ananász, 2 evőkanál balzsamecet, ízlés szerint só, bors, kakukkfű és méz, kevés olaj

A csirkemellet felkockáztam, a paprikát közepes laskára vágtam, a paradicsomokat felnyolcadoltam. A sárgarépát és a fehérrépát juliennre vágtam. Az uborkát falatnyi darabokra aprítottam. Az ananászt megtisztítottam és szintén falatnyi darabokra vágtam a húsát. A hagymát nagyobb szeletekre vágtam.

Kevés olajon megpirítottam a csirkedarabokat, majd kivettem a wokból. A visszamaradt olajra rádobtam a hagymát, paprikát, az ananász és az uborkát, pár percig erős lángon pirítottam. Kicsit később a paradicsomot és a répacsíkokat is hozzáadtam. Kevés vízzel felengedtem, sóztam, borsoztam, majd a kakukkfű felét is rátettem. Puhára pároltam a zöldségeket.
Amikor elpárolgott a zöldségek leve, ráöntöttem az ecetet, és a mézet. Kellemes savanykás ízben megjelent a méz édessége is.
Tálaláskor a maradék kakukkfű leveleit rácsipkedtem, majd párolt rizst adtam melléje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése