2016. augusztus 9., kedd

Sztracsatella kalács

Csakúgy mint a fagyi, ez is vaníliás és csokis. Egy vaníliás kalácstészta és 10 dkg 85%-os Lindt étcsoládé harmóniájából született.
Ha valaki nem szereti a nagyon keserű csokit, tejcsokival is készítheti.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 g szárított élesztő, 5 dkg barna cukor, 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliapor, csipet só, 2 tojás, 2,5 dl langyos tej; töltelékhez: 10 dkg csokoládé, 3 evőkanál ovomaltine italpor

A hozzávalókból kalácstésztát készítünk, hagyjuk megkelni. A tésztát téglalapra nyújtjuk, kb. 1 cm vastag legyen. A csokoládét feldaraboljuk, elosztjuk a tésztán, majd az ovomaltine-t is rászórjuk. Feltekerjük, és tejszínnel, tojással lekenjük. Tepsibe tesszük, duplájára kelesztjük, majd 180°C-on 40 perc alatt készre sütjük. Egy pohár kakaóval mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése