2016. szeptember 21., szerda

Bagett

Már elég régóta sütök itthon kenyeret. Az interneten rengeteg receptet, módozatot lehet találni, mindenki megtalálhatja a neki kedveset, így én nem is szaporítom ennek az irodalomnak a számát.

Kenyértésztát készítünk, ami  nálam általában 50 dkg BL-80-as és királyliszt keverékét jelenti, ehhez teszek 1 marék teljes kiőrlésű tönkölylisztet, 1 evőkanál rozslisztet, 1 evőkanál chia maglisztet, 1 csomag szárított élesztőt, magvakat ízlés szerint, sót és kb. 5 dl langyos vizet.

A tésztát vagy én dagasztom, ha van időm, vagy a kenyérsütőgéppel dagasztatom meg.

A tésztát kelesztés után 3 részre vágom, bagettet formázok belőle. Mivel bagettsütő lemezem még nincs, alufóliából alakítom ki a formát, tepsire teszem, a tésztát belisztezem, megvágom, és hagyom megkelni. 200°C-on 35 percig sütöm. Kiveszem a tepsiből, visszateszem a sütő rácsára és még 10 percig sütöm légkeverős módon. Ettől szép ropogós lesz a héja.
Ebből a tésztából 3 bagettet készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése