2016. szeptember 24., szombat

Cukkini carbonara Jamie módra

Az egyik kedvenc tévés szakácsom Jamie Oliver. A jamieoliver.com oldalt is gyakran felkeresem
ötletért. Ott találtam azt a tésztaételt is. Nekem nagyon ízlett, így bekerült a repertoárba. Sok zöldséggel, kevés tésztával diétás fogás válik belőle. Ez az adag hat személyre való.

Hozzávalók: egy nagyobb cukkini, vagy 6 salátacukkini, 4 tojássárgája, 50 dkg penne tészta, 1 dl tejszín, 1 marék frissen reszelt parmezán, 6 szelet bacon, felcsíkozva, kevés olaj, (friss) kakukkfű, só, bors

A tésztavizet tegyük fel forrni, majd tegyük bele a tésztát, sózzuk meg, és főzzük fogkeményre.
Inkább keményebb legyen, mint szétfőtt.
A cukkinit vágjuk fel, távolítsuk el a puha közepét, magokat, majd vágjuk nagyjából akkorára, mint a penne mérete.
A tojássárgáját tegyük egy tálba, keverjük hozzá a tejszínt és a parmezán felét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
Egy nagy serpenyőbe, esetleg wokba öntsünk egy kis olajat, majd a felcsíkozott szalonnát dobjuk rá. Süssük ropogósra, de ne égessük el.
Tegyük hozzá a cukkinit, és erőteljesen borsozzuk meg, legyen egy picit csípős. Adjuk hozzá a kakukkfüvet is, majd kevergessük, hogy a szalonna zsírja bevonja a cukkinidarabokat. Addig süssük, amíg kissé megpirul és megpuhul.
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, a főzővizéből tartsunk meg egy bögrével.
A tésztát tegyük rá a cukkinire, forgassuk össze. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínes keveréket, majd jól rázzuk össze. Kevés főzővíz is mehet hozzá, illetve a maradék parmezán is. Ha kell, szórjuk meg sóval, és azonnal tálaljuk.
Mennyei finom, krémes tésztaétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése