2016. szeptember 6., kedd

Paradicsomsaláta

A paradicsom, különösen, ha már szabadföldi, tele van értékes tápanyagokkal. Többek között
likopinnal, ami hatékony antioxidáns, véd  a szürkehályog ellen is. A felszívódását segíti, ha olajjal, pl. olívaolajjal együtt fogyasztjuk.

Az én salátám így készült.

Hozzávalók: 5 közepes paradicsom, fél kisebb fej vöröshagyma, olívaolaj, almaecet, kevés só és bors, némi méz, friss bazsalikom

A paradicsomot recés késsel nagyon vékonyra szelem, ugyanezt teszem a hagymával is.
Az olajat és az almaecetet összekeverem, kevés sóval, borssal ízesítem, kevés mézet teszek hozzá, jól kikeverem, majd fogyasztás előtt a zöldségre locsolom. A paradicsom és a bazsalikom jó barátok, ezért a kertből frissen hoztam be pár levelet, ezzel díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése