
Hozzávalók: a tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor;az almás réteghez: 50 dkg összefőzött, kevés cukorral és fahéjjal ízesített alma; a krémhez: 5 dl víz, 5 dl tej, 8 evőkanál keményítő, 1 teáskanál zselatinpor, 3 + 6 evőkanál cukor, 6 tojásfehérje
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vejük, lassan hozzáadagoljuk a cukrot és a tojássárgáját is, majd a lisztet is elvegyítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Amikor a piskóta kihűlt, rákenjük az almát, hűtőbe tesszük.
A krémhez először a vizet és a tejet összeöntjük, felforraljuk. Egy tálkában a keményítőt a 3 evőkanál cukorral és a zselatinporral kevés hideg vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a forró tejhez, majd alacsony lángon sűrűre főzzük.
Közben a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál cukrot, és a még langyos pudingba forgatjuk.A tészta tetejére kenjük.
Ha édesebben szeretjük, a pudingos rétegre még tejszínhabot is tehetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése