2016. október 12., szerda

Almás-sajtos csirkecomb mustáros burgonyával

Ez az étel négy főre készül, így ennek megfelelően kell hozzá:
4 db egész csirkecomb, 8 dkg edami sajt, 1 nagyobb alma, só, bors, rozmaring; 8 közepes nagyságú burgonya, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál magos mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 kevés kakukkfű, rozmaring, só, bors

A sajtot és az almát kis kockákra aprítom, kevés aprított rozmaringgal összekeverem. A csirkecombon a bőrt fellazítom, sózom és borsozom a húst, majd a bőr alá töltöm a sajtos-almás keveréket.
A krumplit hosszában kettévágom, majd a vágott felüket négyzetrácsosan bevagdalom, hogy a fűszereket jobban beszívhassák. Az olajat a mustárral, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal kikeverem, sózom, borsozom. A burgonyát megkenem a krémmel. Tűzálló tálba teszem, alufóliával lefedem, előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 percig párolom, majd leveszem a fóliát és további 20 perc alatt pirosra sütöm.
Még forrón a frissen sült csirkecombbal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése