
50 dkg barna csiperkegomba, tojás, liszt, panírmorzsa, só, bors, őrölt mustármag; olaj a sütéshez
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor puha, leszűrjük, kevés szerecsendiót reszelünk bele, hozzáadjuk a vajat, tejet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pépesre törjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, elegyengetjük benne a tört burgonyát, majd a kimagozott, feldarabolt olajbogyót is elosztjuk rajta. Megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, és a kisebb darabokra tépkedett sajtot is rádobáljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A gombát megtisztítjuk, a liszthez hozzákeverjük a fűszereket, majd szokásos módon bepanírozzuk. Olajban kisütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, és a krumplival azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése