2016. október 27., csütörtök

Mediterrán burgonya rántott gombával

Hozzávalók a burgonyához: 50 dkg burgonya, 5 dkg kalamata olajbogyó, 1 ágacska rozmaring, só, bors, szerecsendió, 5 dkg vaj, 1 dl tej, 15 dkg mozzarella sajt;
50 dkg barna csiperkegomba, tojás, liszt, panírmorzsa, só, bors, őrölt mustármag; olaj a sütéshez

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor puha, leszűrjük, kevés szerecsendiót reszelünk bele, hozzáadjuk a vajat, tejet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pépesre törjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, elegyengetjük benne a tört burgonyát, majd a kimagozott, feldarabolt olajbogyót is elosztjuk rajta. Megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, és a kisebb darabokra tépkedett sajtot is rádobáljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

A gombát megtisztítjuk, a liszthez hozzákeverjük a fűszereket, majd szokásos módon bepanírozzuk. Olajban kisütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, és a krumplival azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése