
megállná a helyét. Ennek is létezik több változata, igazi és kevésbé igazi. Ez az én változatom, amibe kb. 6 dkg maradék túró is belekerült.
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, uborkagyalun vékonyra szelve, 1 gerezd fokhagyma, pár levél zsálya és pár ágacska kakukkfű, 6 dkg reszelt sajt (nekem trappista jellegű volt itthon), 2 dl tej, 6 dkg túró, 1 szelet bacon, só, bors, szerecsendió
Egy közepes tűzálló tál belsejét fokhagymával bedörzsöltem, valahogy úgy, ahogy az ember a lángost szokta, majd szépen belerétegeztem a burgonyát egy sorba. Egy picit sóztam, borsoztam, tépkedtem rá kevés zsályalevelet. Jött a következő réteg. Minden rétegnél kb. ugyanígy tettem. Két rétegbe tettem túrót, és két réteget kevés sajttal is megszórtam.
Amikor megtelt a tál, meglocsoltam tejjel, a tetejét megszórtam a maradék sajttal, sóztam, borsoztam, és pár levélke kakukkfűvel díszítettem. A felcsíkozott szalonnát is rászórtam.
180°C-on 40 percig alsó felső móddal sütöttem, majd feljebb vettem a hőt 200°C-ra és 10 percre légkeverőre tettem szépen megbarnuljon a teteje.
Mennyei finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése