
Ez a recept nagyon egyszerűen elkészíthető, finom kalácsot eredményez, amit a meggy tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 8 dkg vaj, 3 evőkanál nádcukor, csipet só, 2,5 dl tej, 3 dkg friss élesztő, 1 tojás;
A krémhez: 8 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál kókuszreszelék, kevés tej; 20 dkg magozott meggy
A tetejére: 1 tojássárgája
A tészta összetevőiből könnyű, lágy tésztát gyúrunk. Amíg kel, elkészítjük a kakaós krémet: a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kakaót és a kókuszt is hozzáadjuk. Ha nem elég krémes, kevés tejjel lazíthatjuk. A tésztát három részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és a kakaós krémmel megkenjük, kevés meggyel megszórjuk. A három rudat összefonjuk, lekenjük a tetejét tojássárgájával és kelni hagyjuk.Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése