2017. július 10., hétfő

Sajttekercs

25 dkg jó minőségű trappista sajtot lobogó vízbe teszünk, majd a lángot elzárjuk alatta és megvárjuk, amíg a közepéig átpuhul. Ez kb. 15-20 perc. Utána szilikonlapra tesszük, vékonyra kinyújtjuk.
A töltelékhez 3 főtt tojást apróra vágunk, 15 dkg puha vajjal elkeverjük, apróra vágott snidlinggel, sóval, borssal, mustárral ízlés szerint ízesítjük. A tojásos krémmel megkenjük a kinyújtott sajtot, sonkaszeleteket terítünk rá, hogy mindenhol befedje, majd szorosan feltekerjük.
Pár órára, akár egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Kb. 1 cm-es szeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése