
Hozzávalók: 12 dkg finomliszt (BL-65), 8 dkg Graham liszt, 5
dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű királyliszt, 3 dkg
kókuszzsír, 3,5 dkg DW 4:1, 4,6 dkg méz, 10 dkg 0,1%-os joghurt, 2 tojás, 1
teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
A lisztet a kókuszzsírral elmorzsoljuk. Az édesítőszert és a
szódabikarbónát belekeverjük, majd jöhetnek a fűszerek. A tojásokat beleütjük,
rácsorgatjuk a mézet, és hozzáöntjük a joghurtot. A tésztából nem túl kemény,
egynemű tésztát gyúrunk. Elég hamar össze lehet állítani. A gyúródeszkát enyhén
lisztezzük meg, majd sodorjuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagra. Sütésnél kb.
duplájukra nőnek. Tetszőleges formákkal szaggassuk ki, és 180°C-ra
előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A saját számításaim szerint 10 dkg kisült keksz tartalmaz:
Szénhidrát: 49,7 g
Fehérje: 10,4 g
Kalória: 307
Zsír: 7,4 g
A tápanyagtartalom a felhasznált alapanyagok függvényében
változhat.
Igény szerint, még sütés előtt nyomhatunk bele diót, mogyorót vagy tökmag darabkákat is.
Ha nem kell figyelembe venni IR diétát, akkor készülhet
finomliszttel, 15 dkg porcukorral, a tetejét pedig díszíthetjük cukormázzal is.
A recept ötlete innét származik.
A recept ötlete innét származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése