
A süti Horváth Ilona receptje alapján készült.
Hozzávalók:
4 dkg vaj, 5 + 15 dkg cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 dl tej, ízlés szerint lekvár
A vajat az 5 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a langyos tejben feloldott élesztőt, a lisztet, csipet sót, és szükség szerint annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, puha tészta legyen. A tésztát jól kidolgozzuk, vajjal kikent tepsibe tesszük, kelesztjük.
A tésztát világos rózsaszínűre sütjük.
Közben a maradék cukorral felverjük a tojáshabot. Én a 4 fehérje mellé még négyet kivettem a hűtőből, így összesen 8 fehérje habja került a süti tetejére.
A kihűlt tésztát vastagon megkenjük lekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe és 120°C fokon 30 percig légkeveréssel szárítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése