
Az alábbi recept Lajos Mari oldaláról származik, de kicsit átalakítottam a saját ízlésemre, illetve a fellelhető alapanyagokra.
A recepttől való eltérés több ponton is tapasztalható. Nem volt otthon kelbimbó, viszont volt karalábé. Nincs benne szalonna, szerintem a kolbászban van elég zsiradék, illetve erőteljes az íze, nekem nem hiányzott mellőle a szalonna.
Ebből is látszik, hogy nem terveztem eléggé előre, így természetesen előző este nem áztattam be a lencsét sem. De ettől nem estem kétségbe. A lencsét babérlevéllel, egy kevés őrölt szegfűszeggel feltettem főni, amíg mindent előkészítettem, megpucoltam, félig meg is főtt.
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg lencse, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma (1,5 dkg), 10 dkg krumpli, 10 dkg karalábé, 12 dkg sárgarépa, 9 dkg fehérrépa, 10 dkg paradicsom, 6 dkg csípős csabai kolbász, szegfűszeg, babérlevél, őrölt bors, só, kakukkfű
Szóval a lencsét feltettem főni a feljebb említett módon. A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam. A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztottam, beledobtam a felszeletelt fokhagymát is. Kicsit kevergettem, majd a többi zöldség is ment a fazékba. Kicsit lepirítottam. Sóval, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítettem, és felöntöttem egy kevés vízzel. Hagytam főni. Folyamatosan néztem, hogy áll a lencse a puhulás folyamatában. Amikor félig megfőtt, hozzáöntöttem a többi zöldséghez, vízzel együtt. A kolbászt vékony félkarikára szeltem, beletettem, hadd kerüljön bele az aromája a levesbe.
Amikor minden megpuhult, lehet is fogyasztani.
1 adag leves tápanyagtartalma a saját számításaim szerint, ami függ a felhasznált alapanyagoktól:
Szénhidrát: 41 g
Fehérje: 19 g
Kalória: 311
Zsír: 8 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése