
Én nagyon kedvelem a rebarbara pikáns ízét, sokszor készül belőle sütemény (is).
Az eredeti recept Rebarbarás-sárgabarackos pite címet viseli. A Tina konyha című lap 2006/1 számában jelent meg.
Hozzávalók: 1 nagy őszibarackkonzerv, 1 kg rebarbara, 20 dkg marcipán, 15 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, só, 4 tojás, 7,5 dkg keményítő, 25 dkg liszt, 3 tk. sütőpor
A rebarbarát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. A vajat 15 dkg cukorral, sóval krémesre keverjük. Belevegyítjük a reszelt marcipánt, és a keményítővel váltogatva, beledolgozzuk a tojásokat is. Végül belekeverjük a sütőport és a lisztet. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, tehetünk bele az őszibarack levéből egy keveset. A tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk. Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett barackot és a rebarbarát, majd a maradék cukorral és vaníliás cukorral meghintjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 45-50 percig sütjük. Ha szükséges, az utolsó 10-15 percben alufóliával letakarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése