
Eperszezonban készült az alábbi bonbon is.
15 dkg epret nagyon apróra törtem egy villával. 3 dkg fehér csokoládét olvasztottam vízgőz felett. A folyós, de már nem forró csokoládéhoz hozzákevertem az epret, 2 teáskanál mascarpone sajtot.
Korábban már elkészítettem a bonbon hüvelyét. 20 dkg 74%-os fekete csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, majd temperáltam, és "kibéleltem" vele a formákat.
A megszilárdult bonbonhüvelybe belekanalaztam az eperkrémet. Hűtőbe tettem, amíg a talpához való csokoládét is elkészült. Olvasztás, temperálás után kivettem a hűtőből a félkész epres bonbonokat, elkészítettem a talpukat, és pár óra múlva már potyogtak is ki a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése