2013. augusztus 5., hétfő

Zöldséglepénykék paradicsomsalátával

Hozzávalók a lepénykékhez: 1 kg cukkini, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg burgonya, 1 kisebb vöröshagyma, 2 tojás, kevés friss rozmaring apróra vágva, zsemlemorzsa, fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez
A zöldségeket megmostam, megtisztítottam, majd közepes reszelőn lereszeltem. Megfűszereztem, majd hozzáadtam a fokhagymát és a tojást. Amennyi zsemlemorzsát felvett, annyit tettem hozzá, de nem kell nagyon kemény masszát készíteni, csak hogy épp formázható legyen. Evőkanállal vettem ki a masszát, és kissé kiolajozott tepsibe sorakoztattam őket. Kb. 40 percig sütöttem, hogy valóban minden, a krumpli is megpuhuljon.
Paradicsomsalátával tálaltam. A paradicsomot gerezdekre szeltem, juhtúrót morzsoltam rá, majd salátaöntettel meglocsoltam.
Házi salátaöntet: ízlés szerint tökmagolajat, mákolajat, balzsamecetet, citromlevet, gránátalmaszirupot, mézet, sót öntöttem egy kisebb üvegbe, jól felráztam, és már önthettem is a salátára. Pár napig eláll a hűtőben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése