2013. november 3., vasárnap

Narancsos trüffel

Nagyon szeretek ajándékba bonbont, trüffelt, pralinét készíteni. Ez a narancsos is egy születésnapi kollekciónak volt a része.

Hozzávalók: 3 dkg vaj, 8 dkg tejszín, 20 dkg fehércsokoládé, 1 evőkanál narancsvirágvíz, negyed teáskanál szárított narancshéj
A vajat a tejszínnel egy lábasba tesszük, folytonos keverés mellett kb. 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A csokit felaprítjuk és a krémhez adjuk. Addig kevergetjük, amíg homogén masszát kapunk. A masszát tálkába töltjük, egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap evőkanállal adagolva gombócokat készítünk a masszából. Ezeket papírral kibélelt tálcára ültetjük, fogyasztásig hűtőben tálaljuk.

A születésnapi bonbonos doboz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése